Procjena opasnosti od složenih poplava u centru grada Rijeke uslijed kombiniranog djelovanja mora i rijeke (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2023)
U ovome je radu provedena procjena opasnosti od složenih poplava u centru grada Rijeke uslijed kombiniranog djelovanja mora i rijeke te su izrađene karte opasnosti od složenih poplava za navedeno područje. Karte opasnosti od poplava izrađene su u krupnijem mjerilu uz uvažavanje različitih izvora poplava i potvrđuju kako riječko područje ima visoku razinu opasnosti od poplava, pogotovo uz samu obalu i oko korita rijeke Rječine gdje se mogu očekivati najveće brzine i dubine vode.
Keywords: karte opasnosti od poplava; složene poplave; grad Rijeka; procjena opasnosti od poplava; obalne poplave; fluvijalne poplave