Prostorna percepcija u inženjerskom obrazovanju (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2019)
Sposobnost prostorne percepcije, neophodnu u STEM1 području, pratimo kod naših studenata i prilagođavamo oblike rada potrebama studenta. Digitalizirali smo testove MRT i MCT te uveli multimedijalne nastavne materijale u e-kolegije. Slaba prostorna percepcija glavni je uzrok poteškoća pri rješavanju zadataka u prostoru na svim tehničkim kolegijima, posebno na geometrijskim. Prostorna percepcija razvija se vježbom. Rad analizira ovaj problem, daje prikaz rezultata ispitivanja (MRT i MCT) i primjene digitalnih nastavnih materijala. Analiza rezultata pokazuje poboljšanje kroz semestar.
Keywords: prostorna predodžba; Mental Rotation Test; Mental Cutting Test