Eksperimentalna analiza odziva grednog nosača na nejednoliku pobudu oslonaca (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2019)
Provedeno je eksperimentalno ispitivanje dinamičkog odziva modela slobodno oslonjene grede s dodatnim koncentriranim masama. Određene su amplitude pobude unutar kojih je odgovor grede linearan. Prikazani su eksperimentalno dobiveni rezultati za pomake grede prilikom harmonijske jednolike i nejednolike pobude te prilikom simulacije Northridge potresnog zapisa, koji se mogu koristiti kao eksperimentalni benchmark primjerci za nejednoliku pobudu oslonaca.
Keywords: dinamička analiza; nejednolika potresna pobuda; potresne platforme; optičko mjerenje pomaka; gredne konstrukcije