Primjena načela održive mobilnosti na unaprjeđenju prometnih uvjeta manjih gradova (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2019)
Održiva mobilnost ima za cilj osiguravanje mobilnosti, prvenstveno u urbanim područjima, uz istovremeno racionalno korištenje prostora, okoliša i pozitivan utjecaj na zdravlje i općenito kvalitetu života. U ovome radu se prikazuje primjena ovoga koncepta na primjeru manjeg grada, Grada Otočca. Odabrana je uža zona centra Otočca za koju su analizirani prometno-prostorni pokazatelji te predložena rješenja kojima se uz minimalnu dodatnu izgradnju može postići unaprjeđenje prometnog sustava, što je u radu obrazloženo.
Keywords: održiva mobilnost; prometni sustav; Grad Otočac