(untitled) (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2019)
Rješavanje Poissonove parcijalne diferencijalne jednadžbe primjenom Greenove funkcije analitički je postupak određivanja rješenja za dane rubne uvjete. U ovom radu dana je teoretska baza određivanja Greenove funkcije za zadanu parcijalnu diferencijalnu jednadžbu koja je definirana u domeni D, pri čemu mora zadovoljiti određene rubne uvjete na granici domene C. Za navedeni Dirichletov problem prikazano je rješenje Poissonove parcijalne diferencijalne jednadžbe, a na kraju su prikazana dva primjera.