(untitled) (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2019)
Gaussove formule za numeričku integraciju temelje se na izračunu vrijednosti podintegralne funkcije u Gaussovim čvorovima i množenju tih vrijednosti s težinskim faktorima, pri čemu su čvorovi nejednoliko distribuirani što povećava točnost u odnosu na uniformnu distribuciju. U radu su detaljnije opisane Gauss-Legendre-Radauova i Gauss-Legendre-Lobattova integracijske formule za numeričku integraciju funkcija s barem jednim rubom intervala integracije koji je ujedno i čvor integracije. Navedene formule testiraju se na primjeru Rungeove funkcije.