(untitled) (Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), 2023)
U radu se daje pregled mogućnosti unaprjeđenja gospodarenja komunalnim otpadom primjenom koncepta pametnog grada, odnosno modernih tehnologija koje omogućuju učinkovitu organizaciju sakupljanja otpada i naplatu usluge po količini. Opisana unaprjeđenja bila bi posebno važna za veće urbane centre ili naselja u priobalju zbog problema koji proizlaze iz opterećenja sustava za gospodarenje otpadom tijekom turističke sezone.